keskiviikko 30. huhtikuuta 2008

Pieni potilas

Viime viikolla Pepeen iski vatsatauti, joka veti pojan hieman apeaksi. Ruoka ei maistunut, vatsa oli löysällä ja oksenteluakin ilmeni. Koska Canikur-tabletitkaan eivät saaneet vatsan toimintaa tasapainoon, pätimme lähteä lääkäriin.

Mukava eläinlääkäri tutki Pepen, otti verikokeet sekä kuunteli ja tunnusteli vatsan. Kuumekin mitattiin, mutta sitä ei onneksi ollut. Diagnoosina oli suolistotulehdus, jonka jokin vatsapöpö oli aiheuttanut. Pöpö oli todennäköisesti tullut ulkona Pepen nuuskiessa mielenkiintoisia hajuja. Koska verikokeissa näkyi pieniä kuivumisen merkkejä, Pepelle annettiin tiputuksella nesteytystä. Samaan syssyyn annettiin myös oksennuksenestolääke, B-vitamiinia ja ensimmäinen annos antibioottia. Loput antibioottikuurista saimme tabletteina mukaan, samoin kuin herkälle vatsalle tarkoitettua ruokaa. Pepe onkin nyt syönyt tätä lääkäristä saamaamme ruokaa, keitettyä riisiä ja seitiä höystettynä murskatulla antibioottitabletilla sekä maitohappobakteerijauheella.

Lääkärissä Pepe käyttäytyi todella hienosti. Se antoi nätisti tutkia itsensä, vaikka toimenpiteet olivatkin epämukavia, varsinkin kun lääkäri tutki pienen hännän alta. Tiputuskin tuntui aluksi epämiellyttävältä ja Pepe yritti kavuta silloin syliin turvaan.

Hoito tehosi nopeasti, sillä jo samana iltana Pepe oli jälleen pirteä oma itsensä. Tämän ikävän sairastapauksen johdosta meiltä jäi koirakoulu väliin. Sairasloman myötä Pepe jääkin nyt kesälomalle tokoharjoituksista. Jatkamme treenejä kesän aikana itseksemme. Lisäksi käymme agilityn alkeiskurssin loppukevään aikana.

Ei kommentteja: