lauantai 18. huhtikuuta 2009

Möllitoko 15.3.09

Pepe osallistui jälleen Tiltun Koirakoulun järjestämään epäviralliseen tottelevaisuuskokeeseen. Koska edellinen koe nakkiluokassa sujui hyvin, päätimme nyt kokeilla astetta haastavampaa luokkaa. Niimpä kisasimme nyt kehuluokassa, jossa nameja tai leluja ei kehässä enää saanut olla, mutta koiraa sai kehua suorituksen aikana.

Koe sujui oikeastaan melkolailla samoin kuin edellinenkin nakkiluokan suorituksemme. Tunsin, että tämä on meille tässä vaiheessa sopiva taso kisata. Arvostelu oli ehkä aavistuksen tiukempi kuin nakkiluokassa, siksi siis saimme hieman alhaisemmat pisteet.

Estehyppy osoittautui jälleen kompastuskiveksemme. Jälleen Pepe hyppäsi hienosti esteen yli ja jäi odottamaan esteen taakse. Tällä kertaa se ei heti istahtanut, vaan odotti tasan niin kauan, että ehdin jo mielessäni luulla, että nyt tuli nappisuoritus. Sitten se siis hetken odotettuaan istahti ilman lupaa.

Suoritusten välillä minulla oli hieman vaikeuksia koota Pepen ajatukset taas seuraavaan tehtävään. Herra olisi mielummin haahuillut ympäri kehää nuuskimassa tai katsellut yleisöä. Tähän täytyisikin jatkossa alkaa kiinnittää huomiota.

Tässä vielä pisteemme taulukoituna.

Liike


pisteet kerroin pisteet
Luoksepäästävyys

10 1 10
Paikalla makaaminen
10 3 30
Seuraaminen kytkettynä
8 2 16
Seuraaminen taluttimetta

4
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 8 2 16
Luoksetulo

10 3 30
Seisominen seuraamisen yhteydessä 7,5 2 15
Estehyppy

5 2 10
Kokonaisvaikutus

9 1 9












136/ 160

Ei kommentteja: