tiistai 30. marraskuuta 2010

Ristiinan näyttely 27.7.10


Näin talven kynnyksellä on mukava muistella lämmintä kesää ja muun muassa näyttelyreissuamme Ristiinaan. Vaikka Chilin väritys ei ihan näyttelykoiran vaaimuksia täytäkään, päätin silti lähteä hakemaan näyttelytulosta nuorten luokasta. Ristiinan näyttely sopi aikatauluihimme ja olihan se sopivasti lähellä mökkiämme Mäntyharjulla, joten viikonloppuna ehtisi hyvin vielä viettää lokoisia lomahetkiä järven rannallakin.

Etukäteen tietysti jännitti, mitä tuomari sanoisi kehittymättömästä värityksestä ja miten näyttelyharjoitusten väliin jättäminen näkyisi kehäkäytöksessä. Istuisiko pikku tokoilija aina tilaisuuden tullen? No, Chilihän käyttäytyikin varsin mallikkaasti. Kertaakaan se ei yrittänyt istua ja seisominen sujui hyvin. Kävelyssä oma vauhtini olisi saanut olla reippaampi, mutta hidastelin liikaa pelätessäni Chilin alkavan laukata nurmialustalla.

Mukava virolaistuomari Anne Sume antoi arvosanaksi EH:n eli erittäin hyvän. Ainoana nuorten uroksena Chili voitti oman luokkansa, mutta jatkoon emme päässeet. Sen sijaan Tofu, Chilin velipuoli aiemmasta pentueesta, otti näyttelystä ensimmäisen serttinsä ja oli VSP. Kaikin puolin saa kyllä olla tyytyväinen Chilin osalta hyvään ja oikeudenmukaiseen tulokseen. Muutenkin muistelen hyvillä mielin mukavaa kesäistä retkeämme.

Tässä tuomarin kommentit Chilistä:
Hyväluustoinen, elegantti. Hyväilmeinen pää, hyvä purenta. Toivoisin paremman selkälinjan. Hyvin kulmautunut edestä ja takaa. Väri on iänmukainen. Riittävän syvä, mutta lyhyt rintakehä. Hyvät liikkeet, mutta selkälinja saisi olla parempi liikkeessä.

Ei kommentteja: