keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Saunaseura


Meillä saunotaan usein. Kiuas on kuumana lähes joka perjantai ja lauantai. Saunan lämmöstä nauttivat myös Chili ja Toivo.

Chilin saunainnostus alkoi, kun keksin nostaa märän hauvelin pesun jälkeen lauteille kanssani lämmittelemään. Sen jälkeen on Chili aina ollut ensimmäisenä menossa saunaan kun on saunapäivä. Se livahtaa oven alta saunan puolelle odottamaan jo ennen kuin muut ovat ehtineet edes riisuutua. Sitten se kurkottelee ensimmäiselle askelmalle ja odottaa, että joku tulee nostamaan sen ylälauteelle. Mukavinta saunassa on nuolla vesipisaroita iholta. Chili ottaa varsin pikaiset lämmöt ja sitten se nostetaan ulkopuolelle. Vilvoittelutauon jälkeen se on jälleen ensimmäisenä odottamassa lauteille pääsyä.

Ja nyt on sitten Toivokin liittynyt saunaseuraamme. Toisin kuin muut, Toivo ei tule saunaan rentoutumaan. Se hyppelee lauteelta toiselle, kurkkii vesikiuluun ja yrittää leikkiä varpailla. Välillä Toivo pitää nostaa pois, sillä pelkään sille tulevan jo liian kuuma, mutta Toivopa livahtaakin heti saunaan uudestaan.

Pepeä ei saunominen kiinnosta, mutta Syltti saattaa välillä kurkkia oven alta. Joskus sen saattaa löytää Toivon kanssa lekottelemasta lauteilta silloin, kun sauna ei ole päällä. Toistaiseksi sopu on antanut sijaa saunassamme, mutta jos tämä saunomisharrastus tarttuu vielä näihin muihinkin perheenjäseniimme, on harkittava jo saunavuorojen käyttöönottoa. Joulusaunaa odotellessa...

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Jättikatti ja Saunamajuri