tiistai 31. tammikuuta 2012

Uusia tuulia vuodelle 2012


Uusi vuosi on alkanut laumassamme mukavan leppoisasti. Vaikka kirpeä pakkassää pitääkin ulkoilut tällä hetkellä lyhyinä, riittää sisällä puuhaa joululahjalelujen kanssa. Kissojen lelut tosin katoavat mystisesti alle tunnissa. Jääkaapin alta niitä löytyi kerran seitsemän, mutta osa on edelleen teillä tietämättömillä.

Kissat ovat oppineet tulemaan kutsusta luokse, istumaan ja antamaan tassua. Muuten riiviöt ovat vailla käytöstapoja. Ne hyppivät pöydille, tunkevat jokaiseen avonaiseen kaappiin ja yrittävät saada osansa ruoastamme. Suihkepullolla säikyttäminen ei toimi, sillä Toivo ei ole vedestä moksiskaan. Itseasiassa se tuntuu pitävän vedestä. Suihkussa käydessä se juoksee kierroksen suihkukopissa ja koirien tassupesulla Toivo tulee leikkimään vesisuihkulla. Onpa välillä koitettu akvaarioveden lämpötilaakin käpälällä. Ja koska pikkulinnut kiinnostavat kovasti ja pöydällä ollaan muutenkin ulos katselemassa, hankittiin takapihalle talipallo, jotta kissoilla olisi ajanvietettä. Siitä sitä on nyt sitten mukava keittiön ikkunasta katsella tiaisia hännät huitoen. Syltti onkin erityisen innokas lintubongari.

Pepen kanssa on tarkoitus aloittaa uusi harrastus kaverikoiratoiminnan merkeissä. Espoon kaverikoirat toimivat Kennelliiton alaisuudessa tehden vierailuja vanhusten ja vammaisten palvelutaloihin. Kävimme tutustumassa Espoon kaverikoiriin muutama viikko sitten ja Pepe todettiin soveltuvaksi kaverikoiraksi. Nyt on meneillään kokelasaika, jolloin vierailen pari kertaa kohteissa ilman omaa koiraa ja sen jälkeen Pepen kanssa kokeneempien kaverikoirien kera. Muitakin uusia suunnitelmia on hautumassa, mutta niistä lisää myöhemmin...

Ei kommentteja: