maanantai 30. syyskuuta 2013

Curry

Perheemme kasvoi, kun laumaan liittyi suloinen pieni Curry-koira! Hyvän ystäväni Marien kennelin uusia pentuja odotettiin innolla jo keväästä asti. Sain seurata pentujen kehitystä alusta saakka ja yhdessä Marien kanssa valitsimme meille uuden perheenjäsenen. Valinnanvaraa tuntui aluksi olevan runsaasti, sillä Didi-emo sai valtavan yhdeksän pennun pentueen, josta lopulta kahdeksan selvisi. Poikia oli viisi. Vähitellen vaihtoehdot karsiutuivat ja valitsimme Curryn. Poika sai viralliseksi nimekseen De Marie Didi´s Sweet Curry.

Curry kotiutui hyvin meille. Rohkeana se teki heti tuttavuutta laumamme muiden jäsenten kanssa -vallan riesaksi asti. Leikkisänä ja vilkkaana pentuna se on jatkuvasti muiden kimpussa. Pepe ei pennusta juuri piittaa ja tyytyy murahtamaan liian innokkaille leikkiyrityksille. Chili on kokenut kovimman kohtalon ja joutuu jatkuvasti Curryn hyökkäysten kohteeksi. Se toisaalta myös sietää pennun hyppelyä parhaiten. Toivo on myös osoittanut ihailtavaa kärsivällisyyttä. Se yrittää olla välittämättä ja saadessaan tarpeekseen koittaa tassuillaan kellistää Curryn maahan. Syltti on toistaiseksi päässyt vähimmällä. Jostain syystä Curry on jättänyt sen useimmiten rauhaan. Muutaman kerran Syltti on tosin joutunut näpäyttämään pentua määrätietoisesti tassullaan, mutta tehnyt senkin nätisti kynsiä käyttämättä.

Nyt harjoittelemme Curryn kanssa kovasti käytöstapoja ja kaikkia hoitotoimenpiteitä. Kutiavat ikenet saavat Curryn pureskelemaan jatkuvasti kaikkea, eikä yhtään vähiten hoitavia käsiä. Ruokailut omalta kupilta ja lenkkeilyt alkavat pikkuhiljaa jo sujua. Onneksi Curry vaikuttaa kovin oppivaiselta. Toisaalta omaa tahtoa löytyy myös kovasti ja isäntäväen on nyt oltava koulutuksessa erityisen määrätietoisia. Kerrassaan rakastettava pieni pakkaus tuo todellakin piristystä pimeneviin iltoihin!

Ei kommentteja: