sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Epäviralliset rally-tokokisat 19.10.-14

Rally-tokokurssilla opettajat kehuivat Chilin osaamista ja yllyttivät meidät kokeilemaan kisaamista. Kehuista vielä pää pyörälläni menin ilmoittamaan Chilin Riihimäellä järjestettäviin epävirallisiin kisoihin 19.10.-14. Jännitys alkoi tietenkin jo saman tien, mutta ajattelin, että epävirallisissa kokeissa on hyvä testata omaa osaamistaan.

Kisapäivänä ilma ulkona oli kylmän kolea ja sateinen, eikä hallikaan ollut lämmin. Chili raukka ei kylmissään olisi halunnut mennä lainkaan istumaan ja vielä vähemmän maahan. Sain tehdä tosissani töitä viritelläkseni kisakaverini yhteistyökykyiseksi. Radalla Chili näytti kuitenkin parasta osaamistaan. Jännittäessäni ja keskittyessäni radan suorittamiseen en kiinnittänyt tarpeeksi huomiota siihen, että remmi kiristyi neljä kertaa. Tästä saimme siis -4pistettä. Kyltillä, jossa koiran piti istua ja ohjaajan kiertää koiran ympäri, Chili nousikin ylös. Uusimme tehtävän, joka tarkoitti 3pisteen vähennystä. Sama kuitenkin toistui. Rohkenin käyttää vielä viimeisen uusintamahdollisuuteni tähän, joka toisi tietysti taas -3pistettä, mutta muuten koko tehtävä olisi vienyt meiltä 10pistettä. Viimeisellä yrityksellämme Chili meinasi mennä maahan, mutta ei ilmeisesti ihan ehtinytkään. Luulen virheiden johtuneen siitä, etten kisajännityksessäni huomannut antaa tarpeeksi painokasta käskyä odottaa, sillä tämän liikkeen ei muuten pitäisi Chilille olla mikään ongelma. Kaksi uusimista ja -6pistettä siis kuitenkin kannatti.








Lopputulemana oli 90/100 pistettä. Tulokseen saa olla todella tyytyväinen, sillä hyväksyttyyn suoritukseen vaadittavat 70pistettä ylittyivät kirkkaasti. Ja tästä kokemuksesta rohkaistuneena uskalsin ilmoittaa Chilin ihan virallisiinkin kisoihin. Mutta siitä lisää seuraavalla kerralla...

Ei kommentteja: