tiistai 31. toukokuuta 2016

Curryn tokovuosi


Curry on ahkerasti opiskellut tokoa kuluneen vuoden aikana Koirakoulu Kompassissa. Kaikki tokokurssit käytyämme pääsimme alkusyksystä valmennusryhmään, joka onkin ollut todella tehokas ja kiva. Ruudun Curry oppi pelkästään valmennustunneilla, sillä sitä emme ole päässeet kotioloissa lainkaan treenaamaan. Poika on muutenkin nopea ja innokas oppimaan. Malttia täytyy toki tässäkin lajissa kasvattaa, mutta meno ei ole agilityradalta tuttua kiihtymystä lähelläkään.

Vaikka edistystä on tapahtunut vuoden aikana huimasti, pientä takapakkiakin otettiin. Paikallaolo, joka oli jo mukavan varma, jouduttiin aloittamaan lähes alusta. Curry pääsi muutaman kerran karkaamaan ihanien kanssatreenaajien luokse ja nopeaoppisena keksi heti jatkaa tätä ei-toivottua käytöstä. Nyt on sitten kovasti tilannetta paikkailtu ja lähdetty etenemään jälleen pienin askelin kohti varmaa paikallaoloa.

Valitettavasti vielä emme tiedä jatkuuko valmennusryhmä syksyllä. Kesä ainakin on tokovalmennuksesta taukoa opettajan lopetettua. Vaikka säännöllisistä agility- ja tokotreeneistä onkin nyt lomaa, ei Curry aivan pääse tylsistymään ilman opintoja. Meillähän on nyt hyvin aikaa ja yorkille sopivat säät hioa muun muassa paikallaoloa kuntoon. Ehkä ruutuakin päästään nyt treenailemaan ulkona. Ja arkitottelevaisuushan se tällä veijarilla on vielä pahasti työn alla!

Ei kommentteja: