torstai 29. syyskuuta 2016

Lakanoiden vaihtoa


Tällaisen lauman kanssa eläessä ja nukkuessa, ei pidä olla turhan tarkka lakanoiden puhtaudesta. Säännöllisestihän ne on vaihdettava, mutta siinä vaiheessa, kun niitä vaihdetaan, niihin on ehtinyt tarttua jo kissankarva poikineen ja koiran tassuissakin on kuraa varovaisuudesta huolimatta sänkyyn kantautunut. Ajoittain joku päättää sitten myös oksentaa talon pehmeimmälle paikalle ja aikaistaa vuodevaatteiden vaihtoa näin.

Lakanoiden vaihto on kuitenkin Toivon lempipuuhaa. Sängyssä on ihan parasta peuhata juuri silloin, kun lakanoita vaihdetaan. Sukellellaan peittojen alle ja varmistetaan ettei mikään pysy suorana. Tämä lievästi sanoen hankaloittaa hommaa, ja jos työn suorittamisessa on kiire, on se parasta tehdä suljettujen ovien takana ilman Toivoa. Toki Toivohan tietää, mitä oven takana on meneillään ja istuu sen edessä surkeasti naukuen tai jopa ovea raapien.

Lakanoiden vaihtoon kuuluu myös tietysti niiden pesu ja vetäminen ennen kaappiin laittamista. Toivo on keksinyt, että kun lakanoita vedetään, on hauska hypätä kyytiin köllöttelemään kuin riippukeinussa. Siinä sitä sitten pitää hetki heijata ja lopulta hellästi kallistaa pois. Ja tämä tapahtuu siis joka kerta lakananvedon yhteydessä. Niin innokas on Toivo kotitöihin osallistumaan, että voisi kai pian jättää ne kokonaan sen huoleksi.

Ei kommentteja: