maanantai 29. tammikuuta 2007

Lujaa luokse!


Osallistuimme Pepen kanssa lujaa luokse -kurssille, jonka järjesti koirakoulu Pieni koiruus. Kurssille meidät houkutteli Marianna, joka itse osallistui samalle kurssille Oivan kanssa. Kurssi pidettiin kolmena lauantai-iltana Petikossa, hevosmaneesissa. Meitä oli yhteensä viisi koirakkoa treenaamassa luoksetuloa.

Lähdimme kurssille hakemaan vinkkejä varmempaan luoksetuloon ja treenaamaan muiden koirien läsnäollessa. Kurssin alussa vaihdoimme luoksetulokäskyn, "tänne", sanaan "tule". Ideana on, että tätä uutta käskyä käytetään aluksi vain silloin, kun voin olla varma, että Pepe tulee luokseni. Vähitellen tilanteisiin lisätään haastetta. Näin Pepen tulisi oppia, että "tule"-käskyn kuultuaan, sillä ei ole muita vaihtoehtoja kuin tulla luokseni. Luoksetulo täytyy tietysti palkita runsain kehuin ja herkuin tai leikillä, siitä ei koskaan saisi seurata mitään ikävää. Tätä siis harjoittelemme nyt kotioloissa pikkuhiljaa.

Kurssilla harjoittelimme luoksetuloa ensin muutaman askeleen itse peruuttamalla ja kutsumalla koiraa. Sitten jokainen sai vuorollaan jättää koiransa pitkään liinaan opettajalle ja kutsua koiraa kauempaa. Muut koirakot muodostivat ympärille kujan. Vähitellen kujaa kavennettiin. Harjoittelimme myös koiran luoksetuloa siten, että omistajan edessä oli estepuomi, jonka yli koira joutui hyppäämään päästäkseen omistajan luokse. Vimeisellä kerralla kävimme myös kokeilemassa luoksetuloa ulkona, umpihangessa.

Pepe pärjäsi mielestäni kurssilla hienosti. Tietysti sitä taas kiinnosti hirmuisesti toiset koirat, etenkin Oiva, mutta lopulta se aina tajusi, että nyt emme mene muiden luo. Pepe onnistui syömään maneesin pohjasta turvetta ja hevosen lantaa, ylöshän ne tulivat samantien ja illalla vielä kotonakin. Paksu vaatekerta etenkin kahdella viimeisellä kerralla haittasi myös hiukan. Aivan täydellisiä suorituksemme eivät olleet, mutta kaikenkaikkiaan olen tyytyväinen. Itse innostuin eniten estehypystä. Ehkä kokeilemme joskus agilityäkin... Lujaa luokse Pepe tulee edelleen vain silloin, kun sitä sattuu huvittamaan. Jatkamme harjoituksia kuitenkin toiveikkaina kotona. Kurssi täytti odotukseni. Saimme muutamia uusia vinkkejä ja harjoitusta muiden koirakkojen läsnäollessa.

1 kommentti:

Jani kirjoitti...

Pepo-Hauva tulee lujaa luokse, paljonpa olet jaksanut kirjoittaa!!