sunnuntai 18. maaliskuuta 2007

Aivoriihi


Kahtena viime lauantaina kävimme koirakoulu Pienen koiruuden järjestämällä aivoriihi -kurssilla. Kurssilla neuvottiin erilaisia tapoja aktivoida koiraa ja tarjota sille aivojumppaa. Aivojumppa onkin koiralle erittäin tärkeää, ettei se tylsistyisi. Hyviä aktivointimuotoja koiralle ovat erilaiset tasapainoharjoitukset (agility), temppujen opettelu, nuuskimisleikit ja ongelmanratkaisutehtävät. Temppuja olemmekin kotona harjoitelleet jo ennestään paljon, mutta lisää vinkkejä saimme kurssilta. Namin etsintääkin nuuskimalla olemme leikkineet, mutta kurssilta saimme ohjeet myös jäljen tekemiseen. Lisäksi saimme helposti toteutettavia ideoita ongelmanratkaisutehtäviin, esimerkiksi namin piilotus taitetun pyyhkeen sisälle, jolloin koiran pitää keksiä, miten saada nami.

Pepe käyttäytyi kurssilla todella hienosti ja totteli hyvin. Se ei välittänyt muista koirista enää läheskään niin paljon kuin vielä muutama kuukausi sitten lujaa luokse -kurssilla. Nätisti se istui vierelläni katsoen ja odottaen, mitä seuraavaksi tehdään. Pepestä on nyt tainnut kehittyä iso ja tottelevainen poika!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kun käytiin nyt ilman teitä siellä lauantaina treenaamassa, niin on pakko todeta, että Pepellä on ollut rauhoittava vaikutus meidän Oivaa kohtaan, sillä Oiva ei käyttäytynyt läheskään niin hyvin kuin Pepen kanssa. Ja Oivalla ei todellakaan ole "kevättä rinnassa".

Helena kirjoitti...

Heippis!
Mä (kai sä tunnistat mut tästä kommentista...) pääsin vihdoin katsomaan tätä upeaa blogia. En nyt ihan koko arkistoa jaksanu lukea mutta toi mikä näky oli tosi kivaa. Etenki video. Oliko niin että tuo rotu on ollut alunperin englannissa käytössä rottakoirana? Joku terrieri oli.
Pitää muuten näyttää V:lle joku päivä nää sivut, koska -- en muista onko tää asia tullu ennen ilmi -- hänkin on syntyny 7.2.! Pidetään yhteyttä :)

Noora kirjoitti...

Tokihan tunnistin Hellun kommentista! Yorkit on tosiaan aikoinaan ollut rottakoiria, kuten monet muutkin englantilaiset terrierit. Hauska sattuma, että meidän "lapsilla" on sama syntymäpäivä. Täytyy ilmeisesti ottaa lisää videokuvaa Pepestä ja laittaa sitten blogiin.

Mariannalle vielä sen verran, että täytyy näköjään treenata enempi yhdessä Pepen ja Oivan kanssa!